Han calgut tres anys per veure aquesta imatge: la dels Mossos d'Esquadra custodiant la casa de Fèlix Millet mentre a dins, els agents fan l'ecorcoll. És el primer cop des que va esclatar el cas. De fet, el mateix jutge reconeix que tot això pot haver arribat tard. Diu, textualment, que si s'hagués fet al principi de la investigació, hauria donat millors resultats. Una crítica sutil al seu antecessor, al qual van acusar de ser massa lent. Ara bé, ell manté les esperances. Confia que serveixi almenys per recuperar part dels diners que es va emportar l'expresident del Palau de la Música. Els Mossos també s'han desplegat a casa de Jordi Montull. Els escorolls han arrencat cap a les nou del matí. El jutge hi ha estat present des de primera hora dirigint la feina de la policia. És una mesura poc habitual. Ho ha fet acompanyat del fiscal que porta el cas. Hi busquen, sobretot, documents relacionats amb la investigació i objectes de valor que puguin servir per cobrir la responsabilitat civil dels dos implicats. És a dir, el que suposadament es van emportar i la multa corresponent. Són 40 milions d'euros. I de moment, Millet i Montull només n'han pagat una mica menys de la meitat. En els darrers mesos la policia ha intentat seguir el rastre a desenes de xecs que van sortir del Palau de la Música. Un forat de 18 milions d'euros que no se sap qui es va emportar. I és aquí on el jutge dóna un toc d'atenció a les entitats bancàries. Considera sorprenent que cap d'aquestes no guardi, per exemple, un document en què s'identifiqui qui va cobrar aquests talons. I això que la llei els obliga a fer-ho. I va més enllà. Diu que "l'escassa col·laboració de les entitats financeres ha fet que fins ara no s'hagi esbrinat on han anat a parar, ni tan sols, la meitat dels diners defraudats". Per això, demana a la policia que s'emporti de casa de Millet i Montull qualsevol document que els pugui ajudar a resseguir la pista de tots aquests milions.

El jutge ha ordenat l’entrada i escorcoll al domicili de Fèlix Millet (a l’Ametlla del Vallès) i també al de Jordi Montull (a Teià) per buscar-hi “diners en efectiu, valors i documents relacionats amb el destí que s’ha donat als diners defraudats”, segons s’explica a la interlocutòria. Pijuan, que és el titular del Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona, ha sortit de l’habitatge de Millet prop de les 21 hores en una comitiva de cinc cotxes policials i un camió de mudances en el qual també hi havia el fiscal Anticorrupció Emili Sánchez Ulled.

El jutge se n’ha emportat, segons fonts de l’entorn de Millet, entre 25 i 30 quadres, quatre o cinc escultures i 43.000 euros en efectiu que tenia a la caixa forta. Pijuan també hi ha buscat documents, papers o objectes en qualsevol suport i ha comprovat l’estat de conservació de les obres d’art que Millet tenia al seu domicili “a efectes d’embargar-les i posar-les a dipòsit”.

L’objectiu de l’entrada als domicilis -que mai no havien estat escorcollats- dels dos imputats principals en el saqueig del Palau és intervenir-hi documentació que pugui ser d’utilitat per a la investigació de l’espoli de l’entitat i conèixer el destí dels almenys 18 milions d’euros que falten. També es vol confiscar béns per cobrir els 23 milions d’euros de responsabilitat civil que els exigeix la fiscalia.