obres ampliacio paranimf
Imatge del projecte d'una de les noves sales que guanyarà el Paranimf

La Diputació de Barcelona arrenca les obres per ampliar els usos del Paranimf de l’Escola Industrial. Sobretot es pensa en la celebració de congressos i altres actes similars. Això passa perquè aquest espai, rehabilitat i revitalitzat fa dos anys, s’ampliï cap als edificis adjacents, dins el mateix recinte.

Concretament es vol connectar amb un accés vertical la platea del Paranimf amb l’antiga biblioteca de l’Escola d’Enginyer i l’adequació d’aquest espai. També s’afegiran metres quadrats amb la remodelació de l’edifici anomenat 12A. Aquí, s’hi farà una sala de conferències amb capacitat per a 130 persones i una planta polivalent on hi podrien haver dues sales amb capacitat per a 70 persones cadascuna. Aquestes noves sales podran funcionar de forma autònoma del Paranimf, amb un accés propi.

Un projecte amb 5,8 milions d’euros

El projecte té un pressupost de gairebé 5,8 milions d’euros i està previst que finalitzi el tercer trimestre del 2025. Amb les obres s’aprofita per incorporar elements d’estalvi energètic i de sostenibilitat, com plaques fotovoltaiques, una coberta enjardinada, la millora de l’aïllament tèrmic i de les fusteries de tancament, i la instal·lació d’eines per a la reducció del consum d’aigua.