El Palau Robert ha acollit aquest dissabte, 4 de febrer, la projecció d’un mapatge que organitza l’Associació Contra el Càncer a Barcelona. El vídeo s’ha projectat a la façana de l’edifici i ha mostrat dades sobre el càncer i fotografies de pacients. Hi han assistit una cinquantena de persones, entre les quals membres de l’entitat, pacients, oncòlegs, caps de diferents centres hospitalaris i altres personalitats del sector de la salut.

A partir de les 18.30 h s’ha projectat la representació audiovisual, que s’ha dissenyat exclusivament per a la jornada, a la façana de l’edifici. Prèviament, dos pacients de l’Associació han llegit un manifest en què han parlat sobre la iniciativa Tothom contra el Càncer i els seus objectius. El principal, han explicat, és arribar al 70 % de supervivència entre els pacients oncològics l’any 2030.

Han recordat que la població és a temps d’evitar fins al 50 % de casos de càncer adoptant hàbits de vida saludables. Per exemple, el tabac és responsable del 30 % dels casos de càncer. L’entitat també demana als partits polítics que la malaltia sigui una prioritat amb més fons per a la recerca i el tractament.

La iniciativa ha estat declarada fins al 2024 Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic. Segons l’Observatori del Càncer de l’Associació contra el Càncer, la meitat d’homes i una tercera part de les dones tindrà càncer al llarg de la seva vida. L’any 2020 el càncer va provocar al voltant de deu milions de defuncions, segons l’Organització Mundial de la Salut. A més, tres de cada quatre persones tenen una relació propera amb la malaltia, ja sigui de manera directa o indirecta.