Unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte a la tarda al centre de Barcelona per denunciar la infiltració d’un policia nacional en moviments socials a Sant Andreu. Amb el lema “La violència policial és violència patriarcal”, la marxa ha baixat pel passeig de Gràcia des dels jardinets de Gràcia. Han caminat fins al carrer de Bailèn amb Diputació, prop del Departament d’Interior, blindat de policia. En aquest punt han llegit un manifest i han desconvocat la manifestació, tot i que han continuat la marxa baixant pel carrer de Bailèn cap al centre de la ciutat.

Alguns manifestants han vandalitzat dos caixers del passeig de Sant Joan i de la plaça d’Urquinaona. Han pintat i fet trencadisses amb martells en caixers del Banc Santander i La Caixa.

Escridassades contra el ministeri d’interior

Alguns dels manifestants duien la cara tapada amb una careta del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska i cridaven: “Ministeri d’Interior còmplice i torturador”. De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta a Marlaska, per traslladar-li la seva preocupació per la infiltració de l’agent.

Membres de La Cinètika, un centre social on va infiltrar-se l’agent

Entre els manifestants hi havia membres de La Cinètika, un dels primers centres socials on l’agent va infiltrar-se. “Ens sentim atacades i vulnerables per la infiltració, però no ens sotmetrem a aquest cop repressiu i continuarem afrontant la violència institucional”, expliquen en un comunicat membres de La Cinètika. Els manifestants demanen explicacions al govern espanyol sobre la infiltració i denuncien que es troben amenaçats per “persecució policial sistemàticament”.

Segona manifestació de la setmana

Dimecres un miler d’activistes i entitats van manifestar-se contra la infiltració de l’agent de la Policia Nacional. Va ser la primer protesta a Barcelona i va tallar el passeig de Fabra i Puig i el carrer de les Monges, davant el centre ocupat La Cinètika.