No hi ha cap monument innaccessible per a Vadim Mahora. I la Sagrada Família no n’ha estat l’excepció. Mahora és un jove rus aficionat a l'”skywalker” o alpinisme urbà, una disciplina que consisteix a pujar a construccions altes sense protecció, fer fotos i tornar a baixar esquivant el control policial. Amb aquesta tècnica ha fet el cim d’alguns dels edificis més emblemàtics d’Europa. En el seu blog, Mahora assegura que accedir al temple de Gaudí, ha estat més fàcil del que es pensava. [Imatge: Vadim Mahora/ Dedmaxopka]

L’aventura europea de Mahora va durar tot un mes. L’escala a Barcelona va arribar després de visitar París i aconseguir, entre altres fites, pujar a Notre Dame i accedir a l’interior dels túnels de l’estació de Saint Martin. Un cop a la capital catalana, Mahora tenia clar que el repte era accedir a la torre més alta de la Sagrada Família i a la grua de les obres del temple.

[imatge: Vadim Mahora/ Dedmaxopka]

Pujar a la Sagrada Família, “cosa fàcil”

En el seu blog, d’on provenen totes les fotografies que il·lustren aquesta notícia, el jove explica amb detall com ho va aconseguir i fins i tot assegura que “va ser molt simple”. L’accés a la grua es va fer de nit. Cal tenir en compte que l’estructura s’eleva a uns 50 metres i que Mahora, seguint la tècnica de l’“skywalking”, o alpinisme urbà, hi va accedir sense cap mena de protecció.

[imatge: Vadim Mahora/ Dedmaxopka]

[imatge: Vadim Mahora/Dedmaxopka]

Al blog de Mahora s’hi poden veure més imatges de les aventures que ha viscut amb els seus companys arreu d’Europa, amb fotografies d’Estocolm, Praga, Varsòvia i, fins i tot, Benidorm. Tot i el risc d’aquesta disciplina, que ha provocat la mort d’alguns dels qui la practiquen, el cert és que l'”skywalking” s’ha posat de moda entre els joves russos.