Amb aquesta consigna, diverses entitats independentistes com Ara o Mai, CSC-Intersindical, Escola en Català o CADCI, s’han unit en un bloc unitari i obert per reclamar al govern de la Generalitat que fixi una data i una pregunta concreta per al referèndum sobre la independència. En aquest cas, la mobilització ha passat per la ronda de Sant Pere fins a arribar al passeig de Lluís Companys, a l’Arc de Triomf.

D’altra banda, la manifestació organitzada per l’esquerra independentista, amb organitzacions com la CUP, Endavant o el SEPC, ha acabat amb més d’un miler de persones al Fossar de les Moreres, al passeig del Born, on el diputat de la CUP David Fernàndez ha obert els parlaments. Un cop l’acte ha acabat tres encaputxats han pujat a l’escenari i, davant d’una gran estelada, han cremat una bandera espanyola, una francesa i una de la Unió Europea. Després, han col·locat al centre de l’escenari un retrat del rei Joan Carles cap per avall i també li han calat foc.

La tercera convocatòria tenia marcat el punt d’inici a les 19 h a la Gran Via, en cruïlla amb el passeig de Gràcia. En aquest cas, hi han participat 15 entitats que han volgut fer el recorregut que va resseguir l’any passat la gran mobilització de la Diada.