Els veïns del turó de Font de la Guatlla cada cop se senten més aïllats. EUDOSIA VARELA, veïna "Aquí estamos de la mano de Dios. Ya hace años que estoy aquí y ahora es una vergüenza. Peor que nunca." El pla de reforma que havia de convertir el turó en una zona verda i reallotjar tot el veïnat es va aturar fa anys. Tot i això, una vintena de famílies encara hi viuen, però cada cop en pitjors condicions. L'Ajuntament no hi ha invertit recursos i la zona està molt degradada. A més, els veïns no volen condicionar els pisos perquè saben que qualsevol dia hauran de marxar-ne. FRANCISCO PALACIOS, veí "Es que es todo. Cuando llueve mucho se inunda, las paredes están mal, los edificios están mal." Gràcies a la pressió veïnal, durant l'estiu l'Ajuntament ja ha començat a millorar l'accés al barri. També ha netejat alguns solars que després es convertiran en espais verds i de reunió i té previst renovar-ne el clavegueram i l'enllumenat. Els veïns veuen amb bons ulls els canvis, però preferirien una solució definitiva. LLUÍS MATÉ, president de l'AV Font de la Guatlla "El que és molt trist és que per una part que queda de veïns estiguem tots empenyent perquè es posi una mica en condicions la zona quan en realitat el que s'hauria de fer es reallotjar els veïns a dins del barri." Mentre això no passi, l'Associació de Veïns demana que es creï una comissió de seguiment per garantir que l'Ajuntament compleix amb els compromisos adquirits i evitar així que es facin obres innecessàries.

L’estat del turó de la Font de la Guatlla fa molt temps que preocupa els veïns. Els seus habitatges estan afectats per un pla urbanístic des de fa dècades i això està degradant molt la zona. Ara l’Ajuntament ha començat a prendre mesures per condicionar-la.