La magistrada concreta que els tres cossos policials, així com també la Guàrdia Urbana i les policies locals, han d’actuar conjuntament “per a l’efectivitat d’allò ordenat”. Avala així les diverses ordres que la fiscalia ha anat donant en els darrers dies als cossos policials, la darrera, que els Mossos d’Esquadra precintessin els centres de votació. Tot i això, en aquest cas la rebaixa, ja que no estableix un perímetre de 100 metres al voltant dels locals, com volia la fiscalia. El TSJC també adverteix al ministeri públic que “ha de cessar en les diligències, actuacions i instruccions que fins a aquest moment estigués fent en relació amb aquests fets”.

Pel que fa a la coordinació de les forces de seguretat, la magistrada concreta que tindran el suport del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat i cita la llei per la qual aquest òrgan exerceix una “funció de coordinació i supervisió”. Tot i que la interlocutòria del TSJC no en fa esment explícit, la fiscalia va establir que aquesta coordinació recauria en el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.

Pel que fa als locals de votació que estiguin en instal·lacions on es prestin altres serveis públics, com els Centres d’Atenció Primària, la jutgessa concreta que “es procedirà únicament al tancament d’aquelles dependències en què es facin actes de preparació o s’hi celebri la votació el dia 1″. En aquest sentit, remarca que la resta d’espais puguin seguir funcionant amb normalitat.

La Guàrdia Urbana, encarregada de custodiar les urnes de l’Estat

Abans que es conegués aquesta interlocutòria, la Fiscalia Superior de Catalunya havia emès una altra ordre en què demanava a les policies locals que impedeixin que el material electoral propietat de l’Estat i que guarden els ajuntaments, com algunes urnes, es pugui utilitzar en el referèndum. En aquest sentit, demana que s’informi de “qualsevol incidència o novetat que es produeixi en la seva custòdia o ús”.  El ministeri públic també demana a les policies locals que col·laborin en la instrucció enviada als Mossos d’Esquadra aquest dimarts en què els ordenava precintar els col·legis electorals.