Casals remarca que la suspensió de classes és també una resposta “en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals i la democràcia” i es mostra preocupat per la vulneració de drets i llibertats fonamentals que s’estan produint aquests dies.

No és l’únic centre universitari que s’ha posicionat. La Universitat Autònoma de Barcelona mantindrà l’activitat docent durant els dies de la vaga d’estudiants però ha aconsellat al professorat del centre que no faci avaluacions tenint en compte “l’excepcionalitat del moment”.

Pel que fa a la Universitat de Barcelona, les classes s’han reprès aquest dimecres a l’Edifici Històric després de l’ocupació que van dur a terme els estudiants aquest cap de setmana en defensa de l’1-O. L’equip de govern ha comunicat que manté l’activitat acadèmica durant els dies de la vaga (tot i que no descarta haver-la de suspendre en funció de l’evolució de la mobilització) i ha criticat, també, la vulneració de les llibertats democràtiques.

La Universitat Politècnica de Barcelona també ha decidit mantenir les classes lectives.

Paral·lelament, tots els centres universitaris i de recerca de Catalunya han rebutjat la intervenció dels comptes públics per part del Ministeri d’Hisenda i han denunciat que aquesta mesura vulnera el principi d’autonomia universitària.