Diversos representant del món educatiu han presentat aquest dimecres un manifest en defensa de l’1-O i han fet una crida a obrir les escoles per poder-hi votar. Per això han fet una crida a la ciutadania a concentrar-se i donar suport des dels centres.

Una part de la comunitat educativa s’ha plantat avui contra l’ordre de precintar les escoles decretada per la fiscalia per impedir el referèndum de diumenge. Avui han presentat un manifest, a la seu d’Òmnium Cultural, en què fan una crida a la ciutadania a mobilitzar-se davant els centres educatius l’1-O.

De forma concreta, animen la comunitat educativa a sumar-se al web escolesobertes.eu des d’on s’aniran donant instruccions sobre com actuar. A la plana, ja hi ha una sèrie de consells , entre els quals una crida a actuar pacíficament i difondre a les xarxes socials el que es fa. Al manifest s’hi han sumat els sindicats UGT i USTEC-STEs, la Plataforma per la Llengua i Som Escola, entre d’altres.

Obrir les escoles “en defensa de la democràcia”

En declaracions al mitjans, el portaveu de Som Escola i Escoles Obertes, Josep Maria Cervelló, ha explicat que seria “ignominiós i terrible” veure les escoles tancades amb un precinte policial i per això ha fet una crida als docents i personal educatiu però també a tota la ciutadania  a “no quedar-se impassibles” i a lluitar “en defensa de la democràcia.” Una resposta que, ha afegit, ha de ser “pacífica i tranquil·la, fins i tot festiva”.