Una part de la comunitat educativa s’ha plantat avui contra l’ordre de precintar les escoles decretada per la fiscalia per impedir el referèndum de diumenge. Avui han presentat un manifest, a la seu d’Òmnium Cultural, en què fan una crida a la ciutadania a mobilitzar-se davant els centres educatius l’1-O.

De forma concreta, animen la comunitat educativa a sumar-se al web escolesobertes.eu des d’on s’aniran donant instruccions sobre com actuar. A la plana, ja hi ha una sèrie de consells , entre els quals una crida a actuar pacíficament i difondre a les xarxes socials el que es fa. Al manifest s’hi han sumat els sindicats UGT i USTEC-STEs, la Plataforma per la Llengua i Som Escola, entre d’altres.

Obrir les escoles “en defensa de la democràcia”

En declaracions al mitjans, el portaveu de Som Escola i Escoles Obertes, Josep Maria Cervelló, ha explicat que seria “ignominiós i terrible” veure les escoles tancades amb un precinte policial i per això ha fet una crida als docents i personal educatiu però també a tota la ciutadania  a “no quedar-se impassibles” i a lluitar “en defensa de la democràcia.” Una resposta que, ha afegit, ha de ser “pacífica i tranquil·la, fins i tot festiva”.