El govern municipal va decidir ampliar en 100 llits les places d’allotjament nocturn a través del centre d’estades breus del CUESB —durant l’hivern només hi ha 72 places més que la resta de l’any—, que ofereix serveis d’higiene, alimentació i consigna. Durant tres nits, els equips d’emergències socials —amb unes 30 persones entre professionals i voluntaris— s’han centrat principalment a oferir allotjament a les persones sense llar que dormen habitualment al carrer. 

Durant els dies vinents l’operació Fred continuarà activa, però en fase preventiva. Des del novembre els serveis municipals han atès gairebé 5.000 estades nocturnes, 5.000 esmorzars, 4.650 sopars i 3.695 dutxes.

“Hauríem de dir-ne operació Hivern, no operació Fred”

Des del govern municipal apunten que, segons el Meteocat, les temperatures pujaran, per això han desactivat el dispositiu. Tot i això, ja han rebut les primeres crítiques. Des d’Arrels Fundació asseguren que no s’hauria de desactivar perquè encara fa fred, malgrat que hagi pujat uns quants graus. L’entitat demana que s’allargui i assegura que “hauríem de dir-ne operació Hivern, no operació Fred”. 

De la mateixa manera ho ha criticat la presidenta de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, que apunta que els sensesostre passen fred tant  amb 0 ºC com amb uns quants graus més.