Dones Fem és un grup de dones que va néixer fa 15 anys a Sarrià. Treballen pel coneixement i difusió de la dona mitjançant activitats com exposicions o conferències.

L’entitat sarrianenca Dones Fem ha rebut una de les 25 Medalles d’Honor que atorga l’Ajuntament a persones i entitats per la seva implicació en la vida cultural, educativa i associativa de la ciutat. Roser Viñuales Solé, de Dones Fem:

“El nostre fi és enriquir-nos, formar-nos i donar a conèixer tot el que estigui relacionat amb dones.”

L’entitat es va crear fa 15 anys per lluitar contra la desigualtat entre homes i dones. “Em vaig donar compte que en generacions més joves a la meva, encara estaven sotmeses. Els rols continuaven sent els mateixos: la dona treballa i s’ocupa de la casa, en canvi el marit seu i pren un cafè. Vaig pensar que s’havia de crear l’associació i fer cultura”, explica una de les impulsores, Roser Ponsatí Capdevila.

Dones Fem es reuneix un dia a la setmana al Centre Cívic Sarrià per posar en comú preocupacions i idees. Organitza exposicions, debats i activitats culturals, com visites a museus. Una altra de les seves tasques és participar en la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi, que s’atorga des de l’any 1996.

L’altra Medalla d’Honor del districte va ser atorgada a Lluis Arboix, en reconeixament a la seva tasca dins el moviment veïnal de Sant Gervasi.