L’actuació s’adreça especialment a persones sense sostre que pernocten a la via pública, perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en algun dels equipaments municipals oberts durant tot l’any. Per això, es reforcen els equips d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials distribuïts per tota la ciutat que detecten persones que dormen al carrer.

La regidora de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha anunciat que ja s’han habilitat 150 llits addicionals al centre d’acollida Acacias, que se sumen a les 1.277 que ja disposa el consistori: 827 places a albergs públics, 250 facilitades per entitats socials i 200 més a pisos d’inclusió social. A més, l’Ajuntament té un conveni amb pensions i hotels per a que ningú quedi desatès.

També s’ha fet una crida a les persones més vulnerables, especialment gent gran i menors d’edat, que no disposin de calefacció ni recursos per a protegir-se’n del fred, que poden trucar al 900 703 030 o al 010 per se atesos.

El dispositiu d’atenció es realitza amb la col·laboració de Creu Roja Barcelona.

Davant d’aquesta baixada de temperatures, l’Ajuntament recomana parar especial atenció a les persones malaltes, nens i gent gran especialment, ja que poden tenir menys sensibilitat per detectar el fred. També aconsellar aixoplugar-se a llocs amb calefacció, o a casa, i abrigar-se amb diverses capes però amb peces que no comprimeixin el cos.