Open Arms es planteja no tornar a Barcelona i “no té massa clar” si, un cop acabi la missió a Grècia, el vaixell de l’ONG anirà al port de la ciutat. Després de més de 100 dies de bloqueig, Gerard Canals, cap d’operacions de l’organització, afirma que no es poden permetre tenir una embarcació de rescat plenament equipada i amb tripulació professional “esperant indefinidament pels capricis” del capità marítim i el Govern espanyol.

Gairebé tot a punt per sortir cap a Grècia

En tot cas, aquest dijous es preparen per salpar cap a les illes gregues de Samos i Lesbos i a Tessalònica. Hi duran 20 tones de material humanitari, entre roba, menjar, productes d’higiene personal i per a infants. Al vaixell ja hi ha una vintena de caixes i la bodega plenes, però encara queda material per pujar-hi a bord. L’ONG ha ensenyat com es treballa a través de Twitter.

La tripulació assegura que aquest divendres, el dia previst per sortir, ja estarà tot enllestit, però continua pendent de la meteorologia, que, de moment, sembla complicada els propers dies. De fet, pot ser que el capità decideixi ajornar la sortida dos o tres dies més per tenir un travessa més plàcida. A banda de carregar material, també treballen a coberta fent tasques de manteniment del vaixell.