L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat que el vaixell d’Open Arms pugui tornar al mar però sense fer rescats. El capità marítim de Barcelona, que depèn del Ministeri de Foment, ha autoritzat al vaixell sortir a navegar tres mesos després d’estar bloquejat al Port, però només pot salpar amb la condició de no fer tasques de rescat al mar. “Em sembla una grandíssima hipocresia que se’ls deixi salpar només per portar ajuda humanitària”, ha dit Colau.

La crítica ha anat dirigida directament al govern de Pedro Sánchez, a qui ha demanat que rectifiqui i permeti a l’ONG fer la seva labor humanitària. “Salvar vides és el que hauria d’estar fent l’estat espanyol i la resta d’estats europeus”, ha afegit l’alcaldessa. Segons Colau, la decisió de desbloquejar l’Open Arms es deu a una estratègia electoral de Sánchez. En la mateixa línia, el director de l’ONG ha deixat clar que “salvar vides està per damunt de qualsevol paper”.

“Una vulneració dels convenis dels drets humans”

Ada Colau ha demanat al president del Govern espanyol que rectifiqui i deixi “salvar vides” a l’Open Arms. En aquest sentit, ha assegurat que des de l’Ajuntament s’ha fet “tota la pressió possible” perquè el deixessin salpar, ja que el fet de no fer-lo, diu, és una violació de la normativa marítima i dels convenis de drets humans.