(ACN) El cardenal arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Joan Josep Omella, ha assegurat que les xifres de menors abusats sexualment a l’Església espanyola que apunta un informe del Defensor del Poble “són mentida i tenen intenció d’enganyar”. Segons una enquesta encarregada pel Defensor, l’1,13 % de la població espanyola ha patit abusos en l’àmbit religiós. Molts mitjans han extrapolat el percentatge, cosa que l’informe no fa, i han xifrat les víctimes en més de 440.000, un fet que Omella considera que té mala intenció. “Una cosa és la veritat i altres extrapolacions sense fonament”, assegura.

L’Església “sempre necessita purificació”

En una publicació a X, el cardenal admet, però, que l’Església, tot i ser “santa”, “sempre necessita purificació”, i tots els seus membres “han de reconèixer-se pecadors”. “No ens cansarem mai de demanar perdó a les víctimes i de treballar per a la seva sanació”, conclou. “Continuem treballant per acabar amb aquesta terrible xacra a l’Església i a tota la societat”, afegeix.

Omella acaba agraint “la immensíssima tasca i entrega de tantíssims bons sacerdots i religiosos de l’Església catòlica“. “Tot i que no sempre reconeguda per l’opinió pública, us agraeixo enormement tota la vostra entrega i servei a les persones que us han estat confiades. Gràcies per acceptar les crítiques i, fins i tot, les difamacions a l’estil de Jesús. Gràcies per demanar perdó quan us equivoqueu”.

Segons l’informe, l’1,13 % dels espanyols ha patit abusos sexuals dins de l’àmbit religiós, segons una enquesta a 8.013 persones elaborada per GAD3 per encàrrec del Defensor del Poble. L’estudi, inclòs en un informe sobre la pederàstia i els abusos a l’església presentat divendres al Congrés dels Diputats, també indica que un 0,6 % dels enquestats hauria patit abusos per part d’un religiós o sacerdot.