Ajuntament lila per Dia Cures

Aquest diumenge, 29 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Cures i el Suport. Amb motiu d’aquesta efemèride, la façana de l’Ajuntament de Barcelona s’ha il·luminat de color lila a partir de les 20 h. Segons fonts municipals, l’acció és un gest per homenatjar les persones cuidadores i per posar en relleu “el seu paper fonamental en la construcció d’una ciutat més justa i solidària”.

Les commemoracions del Dia Internacional de les Cures i el Suport han inclòs tot un seguit d’activitats adreçades a cuidadors, familiars i treballadors de la llar i les cures, com ara un taller de ioga, un curs d’atenció sanitària, espais de benestar emocional i un taller de teatre, entre d’altres.

Responsabilitats cuidadores “amb noms de dona”

Aquest divendres va tenir lloc un acte al Palau de la Virreina en reconeixement de les persones cuidadores. Allà s’hi va destacar que sovint les tasques tenen nom de dona tant en l’àmbit familiar com professional. La regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, va mostrar el suport de l’Ajuntament a totes elles.

Villanueva també va destacar els serveis municipals que tenen a l’abast com el de Teleassistència, el projecte Vila-veïna i la Targeta Cuidadora, “som conscients que encara queda camí per recórrer, però continuarem fent camí per garantir el dret a les cures i per cuidar, cada cop millor, de les persones que cuiden”, va concloure.