Les tres biblioteques Vila de Gràcia, Jaume Fuster i Vallcarca-Penitents han començat aquesta setmana una campanya de recollida d’aliments per al Rebost Solidari. Amb el nom “Llibres que alimenten”, la idea és que el veïnat i usuaris de les biblioteques portin menjar per ajudar les persones vulnerables del districte i, a canvi, s’enduguin un llibre a casa.

És la primera vegada que les biblioteques gracienques uneixen esforços en una campanya de solidaritat com aquesta, centrada en el districte. El Rebost Solidari de Gràcia atén actualment 1.200 persones a l’economat social del carrer de Pau Alsina. Actualment l’entitat està fent una crida per demanar sobretot llet, arròs, productes de neteja i llegums.

Amb el recapte d’aliments es reaprofiten llibres

La iniciativa ha estat ben rebuda entre els usuaris de les biblioteques. Per la Berta Esteve és molt positiu poder fer un doble servei “a part de col·laborar amb aliments al Rebost, reciclem un llibre”. Es tracta de llibres que les biblioteques han descatalogat i d’aquesta manera tenen una segona vida.