manifestacio barcelona 16 novembre 2023 vaga estudiants
Foto d'arxiu del Sindicat d'Habitatge del Poble-sec

1.100 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquesta tarda a Barcelona en suport al poble palestí. La protesta ha començat a les 18 h a la rambla del Raval i ha arribat fins al passeig de Gràcia, al davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona. La manifestació l’ha convocat l’entitat Samidoun, una xarxa de solidaritat amb els presos polítics palestins, a diferents ciutats europees com a Madrid o Tolosa. La protesta sorgeix després que les forces israelianes hagin tornat a bombardejar Gaza i l’hagin deixada incomunicada. 

Els manifestants han exigit un “alto el foc” immediat i han acusat Israel de “genocidi” a la població de Gaza. Insisteixen que és un “estat colonial” i critiquen la Unió Europea de ser còmplice de crims contra la humanitat.

Una setmana després de la manifestació multitudinària

El dissabte passat hi va haver una altra manifestació a Barcelona contra els atacs israelians que va aplegar 19.000 persones al passeig de Gràcia. A la protesta hi va participar l’exalcaldessa Ada Colau, que va demanar l’alto al foc i va criticar que Collboni hagi reprès les relacions amb Israel.

Des que van començar els atacs d’Israel a Gaza, en resposta a l’atemptat de Hamas, hi ha hagut nombroses protestes en solidaritat amb Palestina a la ciutat. L’entitat Samidoun, també es va mobilitzar fa dues setmanes per mostrar el rebuig a la guerra a la franja de Gaza.

D’altra banda, també hi ha hagut mobilitzacions en suport a Israel aquestes darreres setmanes per exigir l’alliberament dels hostatges que reté Hamas. A l’última concentració, a la plaça de Sant Jaume, hi van participar els presidents dels grups municipals del PP i de Vox.

Un Guernica a la plaça de Sant Jaume

No és l’única protesta que s’ha convocat aquest cap de setmana en suport al poble de Palestina. Diumenge, la comunitat de Palestina a Catalunya convida els infants de Barcelona a pintar un Guernica a la plaça de Sant Jaume, a partir de les 17 h.