El Ramblas Hotel, situat al carrer de l’Hospital, 26, ha estat ocupat per una cinquantena de persones amb l’objectiu de defensar el dret a l’habitatge. El Sindicat de Llogateres, la PAH i Raval Rebel han realitzat aquesta acció quan passaven 10 minuts de les set de la tarda d’aquest dijous de manera simultània en dos hotels, propietat del grup inversor Blackstone, a Madrid i Barcelona.

Exigeixen la renovació de contractes sense pujades abusives per als llogaters, així com la implementació de lloguers socials per a famílies vulnerables amb casos de lloguer, hipoteca i ocupació.

Durant l’acció de protesta, el participants han cridat lemes contra el fons voltor, han enganxat adhesius reivindicatius i han fet diversos parlaments per explicar la situació que estan patint moltes famílies. Un dels casos que han destacat és el de l’Annaïs, que reclama un lloguer social per a ella i la seva filla perquè ja no pot continuar pagant el lloguer.

En el seu cas, diuen, fa anys que paguen un lloguer a Barcelona mentre pateixen “la deixadesa de Blackstone en el manteniment de la finca fins al punt que li va caure el sostre del menjador del seu propi habitatge”.

Reclamen una taula de negociacions

Al barri del Raval, altres veïnes es troben en situacions similars. Segons expliquen, la Houda i la seva filla viuen des de finals del 2018 en un pis en males condicions i estan negociant un lloguer social per a set anys que mai arriba. A pocs metres viuen la Fatima, l’Ahmed i el seu fill, a qui per estar en una situació administrativa irregular Blackstone els nega un lloguer social.

És per això que Raval Rebel exigeix a Blackstone que formalitzi una taula de negociacions per tal d’abordar aquests casos, entre d’altres, i garantir el dret a l’habitatge de les famílies afectades.