L’Hotel 1989, situat al carrer del Pintor Fortuny amb la rambla de Canaletes, ha estat ocupat pel col·lectiu Can Sanpere, de Premià de Mar. L’hotel és propietat de Núñez i Navarro, igual que el recinte fabril d’on volen desallotjar aquest col·lectiu a Premià. Després de dues setmanes mobilitzant-se al seu municipi, aquest divendres han traslladat la protesta a Barcelona.

Els Mossos s’han desplaçat fins a la zona i l’han acordonat. Hi participen més d’una desena de furgons de la Brimo i desenes d’agents. El col·lectiu social del Maresme té el suport de diferents col·lectius del moviment per l’habitatge i popular a Barcelona.

Conflicte urbanístic i social al Maresme

El col·lectiu Can Sanpere pateix l’amenaça d’un desallotjament. Tot i que van aconseguir suspendre una primera ordre, el 18 de març se’n va fixar una altra amb data oberta de llançament. Tot, a instàncies de Núñez i Navarro, propietari de l’espai.

Tot i això, recentment l’Ajuntament de Premià de Mar ha aprovat expropiar la finca perquè passi a mans municipals. En aquest sentit, hi ha un compromís per mantenir l’espai social que allotja, però les entitats també denuncien que se les vol expulsar de l’espai abans de l’expropiació.

Can Sanpere, seu d’activitats socials i residència

Can Sanpere disposa de 9.000 metres quadrats i és la seu de l’Escoleta Popular, del menjador social Vatua l’Olla, un gimnàs popular i altres associacions i activitats. A més, també hi viuen una desena de persones en tres espais de convivència. De fet, va ser gràcies a alguns informes de vulnerabilitat presentats per aquests residents que durant un temps es va frenar l’embat judicial.