"Goita. Està cantant una merla. No sé si la podrem veure. Hauríem de buscar a les puntes dels arbres." Fàcil de sentir, però més difícil de veure, la merla s'ha amagat avui dels que han vingut a celebrar el Dia dels Ocells. El picot, tampoc no l'han vist, però sí els seus efectes. Amb tan poc ocell a la vista hi ha qui s'ha decebut. JAUME PERÒS "En una passejada com la d'avui haurien de sortir ocells per tot arreu. I no. De tant en tant tens un pit-roig, una merla i para de comptar." Però els més interessats, els nens, n'han tret profit. LUCÍA URBAT "Ara conec el pit-roig, l'oreneta i el colom." Fa 12 anys que Can Coll és l'epicentre de la Festa dels Ocells. És el marc ideal per explorar la serra. ROSER ARMENDARES, coordinadora de Can Coll "A l'hivern Collserola és un refugi pels animals, pels ocells petits que vénen d'Europa i van cap a Àfrica. Hi troben condicions de refugi i condicions de pau." Coincidint amb el dia dels ocells avui ha tancat la campanya d'observació d'aus migratòries. Aquest any se n'han comptabilitzat unes 1.300. Amb un convidat d'excepció, l'aufrany. Se n'ha albirat un. Feia molts anys que no visitava Collserola.

Can Coll s’ha convertit en el centre ideal per explorar i conèixer els ocells de la Serra de Collserola. Quan s’apropa l’hivern, els petits ocells es refugien tranquil·lament al Parc Natural quan migren d’Europa a l’Àfrica. Per això, a més de participar en les tradicionals activitats,  els visitants també han pogut xerrar al llarg de tot el matí amb dos ornitòlegs experts en la migració de rapinyaires i ocells planadors. Són els responsables de la campanya de seguiment d’aus migratòries que es fa cada mes de setembre, que aquest diumenge n’ha finalitzat la 25a edició.

En l’últim any, s’han albirat unes 1.300 aus migratòries en vol per sobre la ciutat entre les quals hi havia falcons, esparvers, aligots i xoriguers. A més, aquest cop s’ha pogut avistar l’aufrany, un ocell que feia temps que no es veia per la serra de Collserola.

El Dia Mundial dels Ocells és una campanya organitzada per BirdLife Internacional i coordinat a Catalunya per SEO-BirdLife Catalunya que se celebra arreu dels Parcs Naturals de diversos països. A Catalunya, el Delta del Llobregat  o el Parc d’Aigüestortes també hi han participat. A més, és una bona ocasió per gaudir i conèixer la importància de la Xarxa Natura 2000, de què formen part 26.000 espais naturals europeus que estan protegits per garantir-ne la conservació.