A les 10 del matí ha començat una caminada popular de 5,8 quilòmetres, amb 500 persones inscrites. Mitja hora més tard ha arrencat la cursa de cinc quilòmetres, amb 100 corredors. Totes dues han sortit i acabat a la porta de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) i han recorregut espais de la muntanya de Montjuïc vinculats a l’Olimpíada Popular del 36 i a l’expresident Companys. La caminada ha passat pel fossar del Castell de Montjuïc, on va ser afusellat el 1940, i el recorregut de la cursa ha inclòs una volta a l’Estadi Lluís Companys.

La primera edició de la Cursa i Caminada Lluís Companys es va celebrar el 2006 i es vol reafirmar com una cita consolidada en el calendari anual de curses catalanes. L’objectiu d’aquest esdeveniment és reivindicar la memòria del president Companys i les Olimpíades Populars que va organitzar Barcelona el 1936, amb l’objectiu de contraprogramar els jocs olímpics que se celebraven aquell any a Berlín. La cursa també vol recuperar la tradició de l‘associacionisme esportiu popular i antifeixista.

En contra de dedicar un carrer a Samaranch

Aquesta edició de la cursa ha servit també per rebutjar la proposta del Grup Municipal del PP, amb el suport de l’equip de govern, de dedicar un carrer de la ciutat a Joan Antoni Samaranch, expresident del Comitè Olímpic Internacional. Isabel Ribas, regidora d’ICV-EUiA, ha reconegut que “Samaranch fou important, i per això no ens vam oposar que el Museu Olímpic de l’Esport tingui el seu nom”. Ribas, però, ha recordat que “cal tenir en compte la vida sencera de la persona a qui se li dedica un carrer.”