L'eslògan de la festa era "Fes volar el teu cor" i els organitzadors ho ha escenificat amb l'enlairada general de globus. El parc d'Atraccions s'ha omplert de mocadors solidaris per recaptar fons per a l'Associació de Cardiopaties Congènites. La seva feina, diuen, és clau quan es produeix el diagnòstic de la malaltia. GEMMA SOLSONA, associació de Cardiopaties congènites: "Quan les famílies s'hi troben l'impacte emocional és molt gran. És molt important que les famílies sàpiguen que això existeix, que és normal i que l'índex d'incidència és alt i amb moltes persones afectades." A Catalunya 38.000 persones tenen cardiopaties congènites. Tot i així, els avanços mèdics dels últims anys han permès que el 90% dels nadons afectats arribin a l'edat adulta. L'Anni és mare del Pol, que ara té 14 anys. Tres dies després de néixer li van detectar una cardiopatia congènita i pocs dies després el van operar. ANNI FERNÁNDEZ "Tenia comunicació interventricular i ara està bé, té algunes limitacions, però fa vida normal, fa esport, futbol." La Carme ha superat tres operacions a cor obert. Ara transmet la seva experiència com a presidenta de l'AACIC. CARME HELÍN, presidenta ACCIC "Un nen quan té un problema i no es troba bé mira els pares i els pregunta: Què em passa, per què no puc caminar? Que es trobin pares i mares amb les mateixes angoixes acaba ajudant els fills." En un de cada 120 naixements a Catalunya, l'infant té una cardiopatia congènita.

L’eslògan de la festa d’enguany era “Fes volar el teu cor” i els organitzadors ho han escenificat amb l’enlairada general de globus. La feina de l’Associació de Cardiopaties Congènites consisteix a donar suport a aquelles famílies afectades per aquesta malaltia. Segons expliquen, l’impacte emocional que es produeix durant el diagnòstic és molt fort i l’entitat és un bon punt de trobada per compartir informació i experiències. La seva presidenta, Carme Helín, que ha superat tres operacions a cor obert, explica que quan un nen no es troba bé fa moltes preguntes als seus pares. Per tant, diu, és important que els pares li puguin oferir respostes, amb uns arguments que poden trobar a l’associació.

A Catalunya, 38.000 persones tenen cardiopaties congènites. Tot i així, els avenços mèdics dels últims anys han permès que el 90% dels nadons afectats arribin a l’edat adulta. El fill de l’Anni Fernández, el Pol, va camí de formar part d’aquest percentatge. Ara ja té 14 anys, però tres dies després de néixer li van detectar una cardiopatia congènita i, al cap de poc, el van operar. Gràcies al diagnòstic precoç, ara el Pol fa una vida pràcticament normal i, fins i tot, juga a futbol.

La trobada d’aquest dissabte també ha servit per recaptar fons per a l’associació, ja que cada mocador solidari costava sis euros.