Mai un curs escolar havia començat amb tantes ganes. L'Associació Escola Bressol de la Vall d'Hebron, constituïda fa uns mesos, ha aconseguit que el centre finalment no hagi de tancar les portes. CAROLINA LÓPEZ, presidenta de l'associació escola bressol Vall d'Hebron "Sí que es pot, tots units podem aconseguir moltes coses. Això és una vessant social important per a tots i que l'única cosa és que la gent lluiti." Després d'un any d'intenses reivindicacions, els pares van arribar a un acord amb l'Institut Català de la Salut abans de l'estiu. L'ICS els ha cedit l'espai, però s'ha desvinculat de l'activitat. Ara la cooperativa gestiona l'escola. El primer que han fet és contractar el personal educatiu. Pel que fa a les antigues educadores, l'ICS les ha recol·locat en altres llocs de feina. JAUME FIBLA, conseller d'Ensenyament del Districte d'Horta-Guinardó "Ha estat un procés llarg, difícil, amb conflicte amb negociacions. Tanquem un cicle, de tot el que ha passat el 2012-2013 i ara comencem un cicle molt important que és estar al càrrec de tota la canalla que tenim aquí dins de la Vall d'Hebron." Totes les famílies que porten els fills a l'escola treballen al recinte sanitari. Asseguren que això els ajuda en la conciliació. NÚRIA GARCÍA, directora de l'escola bressol Vall d'Hebron "Tenir una escola laboral en el teu lloc de feina i amb els horaris que tenen ells, és un privilegi." De fet, l'escola obre des de les 7 del matí i fins a dos quarts de 9 del vespre. Fins i tot alguns dels infants, ja marxen sopats cap a casa. De moment el curs ha començat amb 70 places, però tenen previst ampliar-les en els propers mesos. Poden arribar a un màxim de 110 infants.

Després d’un any de moltes reivindicacions, el curs ha començat amb normalitat a l’escola bressol del recinte sanitari de la Vall d’Hebron. L’associació de pares ja ha iniciat la nova etapa en la gestió del centre. De moment, han contractat 10 educadores que treballen amb els 70 infants inscrits. L’objectiu en els propers mesos és ampliar el nombre de places fins arribar a les 110 permeses.

La cooperativa es va constituïr fa uns mesos. El mes de maig, l’Institut Català de la Salut va signar un acord amb els pares que estaven en contra del tancament del centre. L’ICS els ha cedit l’espai durant 15 anys, prorrogables en terminis de tres anys. A canvi, l’associació és l’encarregada de gestionar l’espai. De moment, tenen un centenar de socis, alguns dels quals pares i mares d’exalumnes, que paguen una quota de 20 euros anuals.

La majoria de les famílies que porten els fills a l’escola són treballadors de la ciutat sanitària i asseguren que el fet de tenir el centre a prop del lloc de feina els facilita la conciliació de la vida laboral i familiar. De fet l’escola està oberta pràcticament durant tot el dia, des de les 7 fins a les 20.30 h.