Aquest dijous, 26 d’octubre, entre les 23 i les 4 h es farà a l’interior de l’estació de Sants un simulacre d’atemptat terrorista en què es fingirà un atac amb víctimes mortals i ferits greus. L’exercici té la finalitat de posar a prova la resposta operativa dels cossos de seguretat i el sistema d’atenció a les víctimes afectades en actes terroristes.

Més de 500 persones intervindran en el dispositiu

Serà el simulacre “més complex” fet mai a Catalunya i per això hi participaran més de 500 persones. Hi haurà, per exemple, 170 mossos d’esquadra i uns 30 vehicles de diferents unitats. No hi faltaran el GEI, la Unitat Canina i la Unitat de Subsòl, així com els TEDAX, la Brimo, l’ARRO i patrulles de Seguretat Ciutadana. La Guàrdia Urbana de Barcelona i Protecció Civil de la Generalitat també hi seran. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), el SEM i la Creu Roja també hi tindran protagonisme.

250 estudiants faran de figurants

En el dispositiu antiterrorista, també hi participaran 250 alumnes del grau d’Emergències Sanitàries i del grau en Seguretat, que faran de figurants. Simularan ser passatgers que es troben a l’estació. A més, els alumnes del grau de Caracterització i Maquillatge Professional faran les caracteritzacions dels ferits, tal com ja van fer en el simulacre de bombers.