avi amb alzheimer

Sovint es tracta les persones amb dèficit de memòria com si fossin nens petits. Aquesta és una de les queixes que fan els qui pateixen algun problema de memòria o Alzheimer. La Fundació Catalunya-La Pedrera ha elaborat una campanya informativa mitjançant un vídeo en què els protagonistes, 10 persones amb problemes de memòria, es dirigeixen a la ciutadania per dir-los com volen ser tractades. La gravació s’ha difós dies abans que se celebri el Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre).

“Parla’m de manera senzilla”, “tracta’m com un adult i no com un nen”, “ajuda’m a orientar-me si em veus perdut” són algunes de les demandes que fan els malalts. En el vídeo es recomana a la societat que els parli amb un to de veu suau, amb missatges curts, que se’ls doni temps per pensar les coses, que se’ls ajudi amb les noves tecnologies i que si s’obliden d’una persona s’eviti fer la pregunta: “No et recordes de mi?”.

La fundació també ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes al voltant del manifest Per a una societat respectuosa amb les persones amb demència, a través de change.org. Aquesta iniciativa ha sorgit per donar continuïtat a un decàleg de bones pràctiques en què les persones amb Alzheimer han posat de manifest les dificultats amb les quals conviuen habitualment.

Són diverses les entitats que durant aquests dies organitzen activitats per fer visible la malaltia. El 2017 l‘Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer -que va fer 30 anys- va celebrar una jornada festiva al Parc de la Ciutadella per normalitzar aquesta patologia.