Aquest és el segon curs amb el sistema de tarifació social en marxa. El govern municipal creu que el sistema s’ha consolidat i que és la forma de pagament “més justa i equitativa”. L’equip d’Ada Colau destaca que aquest curs s’augmenta el nombre de famílies beneficiàries del tram més baix. Afirma que el 63 % de les famílies matriculades paguen menys que abans, el 8 % s’ha quedat igual i un 27 % en paga més. El sistema preveu 10 trams esglaonats de pagament: el mínim són 50 euros al mes i el màxim, 395 euros mensuals.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat en aquest segon curs s’han resolt les dificultats inicials i s’ha millorat l’accés a les dades fiscals. El comisssionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, ha destacat que la tarifació social té un dels preus més baixos de l’àrea metropolitana.

Crida a la Generalitat a abonar les inversions pendents

De nou, l’Ajuntament ha tornat a reclamar a la Generalitat els més de 42 milions d’euros pendents d’inversions en les escoles bressol fins a 2016. Ortiz ha assegurat que “és urgent” que es pagui aquesta inversió pendent si es vol ” sostenir i ampliar” l’actual xarxa d’escoles bressol i ha reclamat a l’executiu de Torra que sigui una prioritat. Ha recordat que el consistori va presentar ara fa uns mesos un recurs perquè el govern abonés aquesta partida pendent.

Un centenar d’escoles bressol a la ciutat

Aquest curs ha arrencat a la ciutat amb prop d’un centenar d’escoles bressol municipals i ho ha fet amb tres centres nous. Un dels que acaba d’obrir és l’Escola Bressol Municipal Encants, a l’Eixample. Els altres dos, l’EBM Canòdrom i l’Aurora obriran d’aquí a uns mesos. La primera ho farà al novembre i la segona, al gener.

En el cas de l’EBM Aurora (al Raval), arrencarà un prova pilot que mai no s’havia fet a un centre públic de la ciutat. Oferirà la possibilitat d’escolaritzar els fills en dues franges horàries: de matí,  9 a 13 h o de tarda, de 15  a 19 h. Això no vol dir, però, que els infants es pugui passar a l’escola bressol tot el dia, ja que es manté la limitació d’un màxim de sis o set hores diàries al centre. L’objectiu és ajudar les famílies a conciliar vida laboral i familiar.

La previsió és que al gener a tota la ciutat hi hagi 101 centres públics. Segons el consistori, l’oferta de places per a aquest any ha estat de 4.326 i s’ha cobert prop del 60 % de la demanda. En total, a tot Barcelona hi ha 8.411 places d’educació per a la franja d’edat 0-3.