Les obres del nou col·lector de la Diagonal han deixat al descobert unes restes arqueològiques enrajolades, al tram entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Girona. L’Ajuntament explica que està fent tasques d’arqueologia i donarà a conèixer el resultat així que acabin. Tot i això, la troballa ja ha cridat l’atenció de molts ciutadans, que han compartit imatges a les xarxes socials.

El catedràtic en Dret Processal de la Universitat de Barcelona, Jordi Nieva, ha estat una de les primeres persones a publicar imatges del descobriment i la seva pregunta: “Algú sap què és?”, ha donat peu a diverses explicacions.

Carme Miró, arqueòloga i responsable del Pla Barcino, comenta que són estructures del segle XIX i que la majoria corresponen a dipòsits recoberts amb rajoles de ceràmica. D’altra banda, Jordi Aumatell, jurista urbanista i gestor cultural, explica que podria ser “algun dels molts molins que es nodrien dels torrents que baixaven de Gràcia”. De fet, adjunta un mapa que podria mostrar l’edificació concreta.

Alguns usuaris també s’han mostrat preocupats per si el descobriment podria causar un retard en la data prevista per acabar les obres. En aquest sentit, des del Servei d’Arqueologia han dit que ja hi havia treballs arqueològics previstos, de manera preventiva, i que no seran culpables de l’endarreriment de les obres.

col·lector Diagonal

Els treballs a l’avinguda Diagonal van començar el novembre. L’actuació permetrà augmentar un 70 % la capacitat de desguàs, de manera que es reduirà el risc d’inundació en cas de pluja. Es tracta, a més, d’una “actuació imprescindible” per poder connectar el tramvia per la Diagonal.

Comparteix a: