Les obres per ampliar el col·lector de l’avinguda Diagonal començaran dilluns, 23 de novembre, amb afectacions importants al trànsit. L’actuació permetrà augmentar un 70 % la capacitat de desguàs, de manera que es reduirà el risc d’inundació en cas de pluja. Es tracta, a més, d’una “actuació imprescindible” per poder connectar el tramvia per la Diagonal perquè, segons l’Ajuntament, un cop s’ha aixecat el paviment de l’avinguda cal aprofitar-ho per posar-hi els rails.

En concret, es desdoblarà un tram de 309 metres del col·lector, entre el carrer de Girona i el passeig de Sant Joan. La capacitat passarà dels 96 metres cúbics per segon a 160. Amb un pressupost de 7,7 milions d’euros, les obres s’allargaran fins al gener del 2022. En una fase posterior, es preveu arribar fins a la plaça de Francesc Macià, tal com preveu el Pla director integral de sanejament de Barcelona (PDISBA).

Aquest col·lector és el que recull les aigües residuals i pluvials provinents del costat muntanya de la Diagonal i, segons l’Ajuntament, data de finals del segle XIX. El creixement demogràfic, sumat al canvi climàtic, han fet que resulti insuficient.

obres col·lector Diagonal

Tall de trànsit entre Roger de Llúria i Aragó

Durant els 14 mesos que duraran les obres, es preveuen importants afectacions a la mobilitat. A partir del 23 de novembre i fins al juliol del 2021, el trànsit al tronc central de la Diagonal quedarà tallat entre els carrers de Roger de Llúria i d’Aragó. Això comportarà que els cotxes que circulin en sentit Llobregat (cap al centre de la ciutat) s’hauran de desviar pels carrers d’Aragó o de Mallorca, i els que ho facin en sentit Besòs, ho hauran de fer pel carrer de Rosselló.