(ACN) Les noves furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra permetran enviar imatges en directe al Centre de Coordinació (CECOR), que dirigeix els dispositius d’ordre públic. Les imatges gravades i enviades al CECOR permetran conèixer de primera mà la situació en cada moment per tal de prendre les decisions operatives.

El cos incorporarà, de moment i de forma gradual, 42 nous vehicles per a la Brimo i les ARRO: 18 Mercedes Benz Sprinter, 19 Volkswagen Crafter i cinc Ford Ranger. La renovació dels vehicles es realitza sobre una flota de més de 10 anys.

El nous vehicles milloren els elements reflectants, que augmenten la visibilitat en horari nocturn i que incorporen nous sistemes de comunicació de la xarxa RESCAT i missatges pregravats amb indicacions policials. Els principals canvis que aporten aquests vehicles radiquen en la tecnologia que incorporen i l’estudi fet per optimitzar tant l’espai interior com els accessoris que incorporen.

Vehicles més visibles i amb millor control

Els nous vehicles incorporen un programa de gestió de les flotes de tot el parc mòbil. Aquest programari permetrà fer el seguiment de les incidències dels vehicles policials de forma remota. També s’han inclòs les millores en comunicació i s’han instal·lat els mans lliures, tant de telefonia mòbil com de comunicacions policials. Aquest fet, sumat al botó del sistema d’emergències policials que s’incorpora al volant i el canvi automàtic en tots els vehicles, afavoreix un millor control del vehicle per part del conductor. En l’àmbit operatiu s’han reforçat i redissenyat els sistemes de protecció en ordre públic. També s’han millorat les ubicacions dels llums per fer els vehicles més visibles sobretot en circulació d’emergència i s’han incorporat sistemes d’il·luminació d’alta intensitat.

Pel que fa a la salut laboral, s’han dissenyat els nous seients per adaptar-los a les tasques assignades i s’han incorporat millors sistemes d’ancoratge. Els vehicles també disposen d’un sensor de qualitat de l’aire que, sumat a la climatització i els sistemes d’extracció d’aire, facilitaran la renovació de l’aire interior i evitaran que els efectius policials treballin amb aires contaminats.