Els veïns volen que l’Administració forci el propietari del solar a mantenir-lo en bon estat perquè estan farts de les molèsties que els provoca l’espai. Asseguren que el terreny està ple de brutícia i rates i, a l’estiu, també de mosquits. La situació preocupa també als equipaments de la zona, sobretot a l’Escola Bressol l’Aliança, que és ha al costat. “La veritat és que tenim un problema molt gros”, diu Maria Josep Canals, “primer de mosquits, perquè hi ha moltes humitats, però el més important és el de les rates”.

Segons expliquen els veïns, el problema va començar fa 15 anys, quan va deixar de funcionar el túnel de rentat de cotxes que hi havia. La instal·lació estava connectada al clavegueram per poder funcionar. La situació es va complicar més tard quan, amb la intenció de protegir el solar, es va construir una rasa. “Com que la rasa està vinculada a diferents conductes subterranis és l’hàbitat natural de les rates i van començar a proliferar”, explica el veí Enrique Fleischmann.

De moment, la resposta que han rebut de l’Ajuntament és que no pot fer-hi res perquè és una propietat privada i no infringeix la llei. Per això, els veïns estan recollint signatures i han acudit també a la síndica de greuges de Barcelona.