El col·lectiu Perpetual Lab ha fet una col·laboració amb l’Espai Nur, a la Nova Esquerra de l’Eixample, amb un projecte de disseny de bancals per a la zona d’horts urbans. Aquestes jardineres, fetes amb persianes de fusta reciclades, han de servir per millorar la qualitat i productivitat dels conreus.

El col·lectiu, que treballa en un local proper a l’espai -ubicat a la Fàbrica Lehmann-, està format per dissenyadors i creatius de diferents disciplines que han proposat aquestes estructures imaginatives. Però la col·laboració no ha acabat aquí: també han aportat coneixement a l’espai des del seu laboratori de botànica.

Jardineres reciclades

Les noves estructures són orgàniques, sense cantons, repartides en la superfície. Han treballat amb persianes reciclades, aprofitant que són flexibles i es poden doblegar de manera corba. A més, són prou altes perquè l’arrel de les plantes pugui créixer sense dificultat.

La creativitat els ha portat a solucions que no només impacten en la millora del conreu sinó també en la circulació i l’ús de l’espai. Així, han dissenyat una estructura que permet interacció amb els usuaris, plantejat com un recorregut.