La nova plaça de la superilla de l’Eixample ha creat a la confluència dels carrers del Consell de Cent amb el de Rocafort un nou punt per a l’oci veïnal. Hi ha qui aprofita per passejar-hi, qui va de pas, qui s’hi està o qui juga en aquest nou espai que molts veïns qualifiquen com a molt agradable i que fins i tot ha millorat l’ambient de la zona: “Està canviant cap a bé, més sentiment de comunitat, fins i tot hi ha llibres a les taules per intercanviar”.

Altres veïns destaquen l’ombra i la fresca que es crea amb la vegetació. “La gent surt més al carrer, l’atmosfera és súper confortable i es nota una reducció del soroll“, explica la Maria José que viu a la zona i diu que ha notat “un canvi radical”. Els joves també han modificat hàbits i l’Anás diu que “abans quedàvem i anàvem al bar, ara estem als bancs”.

L’espai es consolida com una zona de lleure on fugir de la calor, tot i que encara queden algunes tanques per retirar.

Els veïns temen la pujada dels preus dels pisos

Tot i que la majoria del veïnat veu amb bons ulls el canvi urbanístic, alguns temen que la pacificació generi un augment dels preus dels habitatges, de fet creuen que ja s’està expulsant veïns cap a altres barris. El Vincent, veí del barri, assegura que els lloguers s’han doblat i té por que “a la següent renovació del contracte del pis, haguem de marxar”.

També qüestionen com es gestionaran les terrasses de bars i restaurants perquè no ocupin gran part de l’espai públic: “Que no s’ompli tot de terrasses i que no passi com al carrer de Blai, que deixa de ser un lloc per a les famílies”.

A més, la pacificació ha derivat el trànsit cap a altres carrers propers, i esperen que tot i guanyar un espai molt agradable, això no els generi altres problemes: “Guanyes per un costat i perds per l’altre”. Per això, estan atents a la nova mobilitat, i fent ús del nou espai.

Cartells solidaris amb la Casa Orsola

En alguns balcons i finestres d’aquesta zona de l’Eixample hi ha cartells de solidaritat amb els veïns de la Casa Orsola que afronten el primer desnonament d’un veí, el 29 de juny.

La lluita dels veïns de la Casa Orsola va començar fa més d’un any, quan van saltar les alarmes entre els llogaters del 137 de Calàbria i el 122 de Consell de Cent. El motiu és que van començar a rebre burofaxs en què la propietat Lioness Inversiones SL els informava que no se’ls renovaria més el contracte de lloguer. Des d’aleshores els veïns han fet pinya per evitar marxar.