La Noèlia Blàzquez ha fregat la perfecció a la selectivitat d’enguany. Amb un 9.80 s’ha convertit en la millor nota de Barcelona a la convocatòria d’aquest 2023. “La veritat és que va ser una sorpresa, no m’ho esperava. M’havia anat molt bé però creia que potser em restarien per aquí o per allà”, afirma, tot i que reconeix que va trobar els exàmens una mica més fàcils que els de l’Institut Jaume Balmes, on ha cursat Batxillerat Humanístic. “Sempre hi ha la idea que la millor nota la treuen els de Científic, aquest cop des d’Humanístic!”, afegeix.

Arribar al 9,80 no ha estat fàcil i, de fet, ha superat la nota mitjana que portava de l’institut. La Noèlia Blàzquez ha demostrat constància i voluntat. “Abans de la selectivitat, sobretot em vaig centrar en dues assignatures, la resta les vaig repassar amb la confiança de tot el que havia fet durant el curs”, explica. Creu, però, que el fet de tenir ja una bona mitja i no necessitar una nota de tall elevadíssima la van beneficiar perquè va afrontar les proves amb calma.

Un 97 % dels alumnes aproven la Selectivitat 2023, amb una nota mitjana de 6,78
La nota mitjana de les proves ha estat un 6,78, en una edició amb rècord d’alumnes inscrits

Propera parada: el grau d’Història i Història de l’Art

Tot plegat és ja història. Un cop acabats els exàmens, va retirar tots els apunts i llibres de l’escriptori i els va endreçar, amb la intenció de tancar una etapa i desconnectar abans que comenci la següent: el doble Grau d’Història i Història de l’Art a la UB.

Amb la nota a la mà, encara respira més alleujada. “Ara a gaudir de l’estiu, viatjaré amb amics i amb la família, aniré a la platja, a la natura i podré llegir els llibres que no he pogut llegir perquè havia d’estudiar”, explica amb un somriure.