Un veí de 76 anys del carrer de Marià Labèrnia ha denunciat als Mossos d’Esquadra un grup de turistes que l’haurien agredit i robat el telèfon mòbil a la porta de casa seva. Segons afirmen des del Consell Veïnal del Turó de la Rovira, la víctima estava recriminant als joves que haguessin saltat les tanques que barren el pas a les bateries antiaèries en horari nocturn, desplegades precisament per evitar massificacions i botellots a la zona.

Els fets van passar pels volts de les 22.30 h, el passat dimecres, 21 de juny. Segons el veí que ho ha denunciat, un integrant d’un grup de sis o set joves va donar-li una puntada de peu al pit, el va fer caure a terra i va aprofitar per robar-li el telèfon mòbil. La víctima assegura en la seva denúncia que els havia gravat saltant les tanques.

“Ni se’ls multa ni se’ls requisa l’alcohol”

David Mar, membre del Consell Veïnal, explica que han sigut poques les ocasions on la Guàrdia Urbana ha expulsat els turistes de la zona: “Ni se’ls multa ni se’ls requisa l’alcohol”. Segons Mar, l’Ajuntament és “responsable directe” del problema que viu el barri, i el que demanen és que es faci complir “un mínim de civisme”.

Mar diu que els veïns estan “farts de patir agressions verbals i físiques”, però lamenta que tot i tenir constants incidents amb persones que pugen a emborratxar-se, “fins que aquests no agredeixen de manera brutal no s’intervé”.

Concentració als Jardins de Juan Ponce

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha convocat una concentració pel proper dilluns, 26 de juny, als Jardins de Juan Ponce per denunciar els fets. Asseguren que és “la segona pallissa” que rep la mateixa persona i lamenten que “tampoc és el primer cop que es produeixen agressions cap a altres veïns”.