Pas endavant en la reforma prevista al tram final de l’avinguda del Coll del Portell, a tocar d’una de les entrades més desconegudes del Parc Güell. Ja hi ha una proposta que ha guanyat el concurs d’idees de l’Ajuntament per reurbanitzar la zona: porta de nom Nous vestigis i preveu la construcció d’un mirador, una proposta temuda pels veïns, que temen que hi hagi massificació i incivisme. A banda, la proposta preveu construir una entrada àmplia al parc i zones d’estada, fet que eliminarà zones d’aparcament.

El mes d’octubre el veïnat de la Salut ja va aixecar l’alerta en conèixer que s’estava duent a terme aquest concurs. La majoria de projectes incloïen fer-hi un mirador i eliminar la zona verda de la zona, dos punts que són totalment oposats a la visió dels veïns: no volen que es converteixi en zona turística i massificada ni perdre l’aparcament en una zona on no n’hi ha gaire.

L’Ajuntament garantirà l’aparcament

En el disseny de Nous vestigis no s’hi inclouen la quarantena de places d’àrea verda actuals, tot i que l’Ajuntament, per la seva part, assegura que es faran modificacions al projecte per trobar el consens amb el veïnat. De moment, ja han garantit que tot i que el projecte no ho inclogui, es mantindran aparcaments per als veïns a la zona.

El veïnat es mobilitza en contra del projecte

El projecte guanyador del concurs d’idees per arranjar aquesta zona a tocar del Parc Güell encara no ha sortit a exposició pública, però el veïnat l’ha volgut treure a la llum perquè es reformuli la proposta al més aviat possible. Ara traslladaran el seu malestar al consell de barri del 30 de novembre i la idea és seguir mobilitzant-se.