Neix una altra associació de veïns a la Barceloneta. Batejada com Associació de Veïns del Barri Mariner de la Barceloneta, s’ha format per donar veu als veïns nous, “als que fa poc temps que hi viuen”. Així és com explica Salvador Soler, president de l’entitat, per què va sorgir l’associació. “Moltes persones que han vingut a viure al barri fa pocs mesos o anys, em deien que quan assistien als consells de barri no acabaven de sentir-s’hi integrats i, per això, em vam demanar de crear una associació”.

Benvinguda i autocrítica

Amb la nova entitat veïnal a la Barceloneta ara n’hi ha tres. La més veterana, l’Associació de Veïns de la Barceloneta, amb poc més de mig segle, i l’Associació de Veïns de l’Òstia, creada el 2005. Aquesta entitat s’alegra de la creació de l’associació perquè vol dir que hi ha més veïns que es volen implicar en la millora del barri. Dit això, Lourdes López creu també que “no deixa de ser un toc d’atenció”. “Què és el que estem fent malament perquè hagi de sortir una nova entitat?“, es pregunten.

Què és el que estem fent malament perquè hagi de sortir una nova entitat?”
Lourdes López, AV de l’Òstia
Carmen Piera, a l’esquerra de la imatge, i Lourdes López, al centre, fa anys que treballen per millorar la Barceloneta

Per Carmen Piera, presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, “que es formin més associacions està bé. Crec que quants més siguem treballant pel barri, millor. Totes tres associacions volem el millor per a la Barceloneta i per als veïns”.

Quants més siguem treballant pel barri, millor”
Carmen Piera, presidenta de l’AV Barceloneta

Full de ruta de la nova entitat

El full de ruta de la nova entitat és llarg. Tenen clar que hi ha molta feina a fer, però entre els temes prioritaris destaquen millorar la neteja de carrers i places, millorar les condicions dels habitatges i guanyar sensació de seguretat al barri. Soler assegura que han nascut per sumar esforços amb les altres associacions, “no amb ànim d’enfrontar-nos, això mai”. De moment, no tenen seu, estan en espera d’una cessió municipal. Tot i això, ja han començat a treballar.