La Montserrat Pallarès té fibromiàlgia i fatiga crònica des que tenia 14-15 anys. Una malaltia que li ha limitat les relacions socials i li ha dificultat els estudis, i que marca el seu dia a dia, però que tot sovint és força invisible. És per això que en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les persones amb alguna discapacitat demanen visibilitzar les dificultats amb què s’enfronten i també més recursos per a la recerca científica.

Reconeixement de les persones amb discapacitat

Qui també reivindica millores per al col·lectiu és el Daniel Unsión. Té seqüeles físiques de l’espina bífida que va patir fa uns anys. Es considera afortunat per poder haver cursat estudis universitaris i postgraus. Sap que altres persones amb discapacitat no han pogut aconseguir-ho. I és per això que subratlla la importància de reconèixer els drets de les persones amb discapacitat per millorar-ne la situació.

Incentivar la contractació de persones amb discapacitat

Reivindicacions d’un col·lectiu ampli, amb discapacitats físiques i psíquiques, que coincideixen en la necessitat de visibilitzar millor les necessitats. L’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat a aquesta crida amb el lema “Som diversitat. Construïm Barcelona” per reivindicar també els drets de les persones amb discapacitat. Coincidint amb aquesta jornada, el consistori ha signat un conveni de col·laboració amb el Foro de la Contratación Socialmente Responsable per promoure la incorporació de clàusules socials noves en la contractació pública que incentivin l’accessibilitat i la inclusió laboral i social de les persones amb discapacitat.

La seu del districte de Ciutat Vella s’ha il·luminat de taronja pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
Flaixmob pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Montjuïc
400 persones ballen la cançó ‘Mira on som’, del grup Sense Sal