Cinc comerços tradicionals de la Barceloneta s’han rejovenit i han renovat les persianes amb grafits fets per joves del barri. Un projecte comunitari batejat com a ‘Persianes Vives’ que ha impulsat l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el districte de Ciutat Vella i en què també han participat entitats i comerços de la Barceloneta, així com l’entitat B Mural. Un dels objectius és dinamitzar la vida comercial del barri i impulsar el comerç de proximitat.

Un grafit a les persianes del Mercat de la Barceloneta
Explica la història del barri

Un projecte artístic que millora la cohesió del barri

El projecte busca també promoure la participació i la cohesió social a través de l’art. És per això que n’han format part joves veïns del barri que també han rebut formació en competències laborals i en tècniques artístiques a la Nau Bostik. Un altre dels objectius de la iniciativa és millorar la salut dels participants. I és que segons diversos estudis de l’OMS, la participació en projectes artístics millora el benestar i l’autoestima dels participants i també enforteix el teixit social.

Dinamització comercial de la Barceloneta

L’Estrella és una de les 10 joves que han participat en el projecte i destaca que “quan hi passi tornant de casa sabré que ho he pintat jo i he pogut ajudar a embellir una mica la Barceloneta”. Satisfacció també de comerciants com l’Agustina Pérez, propietària de la floristeria Lola, que destaca que ara “obre amb més alegria i més contenta” que abans, quan tenia les persianes antigues.