Jordi Alemany

El secretari nacional de l’Assemblea, Jordi Alemany, ha quedat en llibertat provisional sense càrrecs aquest diumenge després que la policia espanyola el detingués dissabte a Madrid. Alemany estava en cerca i captura des del 7 de març passat perquè no va comparèixer a declarar al Jutjat d’Instrucció número 4 de Girona arran d’una denúncia dels Mossos d’Esquadra.

Alemany ha passat la nit d’aquest dissabte en una comissaria de Madrid en espera de passar a disposició judicial. L’organització Poble Lliure, de la qual és militant, ha fet una concentració davant dels Jutjats de la plaça Castilla, de Madrid. A la sortida, l’han rebut la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, Pep Cruanyes. Alemany ha quedat en llibertat sense càrrecs i s’haurà de presentar als jutjats de Girona.

Alemany que s’havia desplaçat fins a Madrid amb motiu de la manifestació a favor de l’autodeterminació, forma part del col·lectiu 21 Raons, que es va crear arran de les detencions del 16 de gener passat a diversos punts del territori, sense ordre judicial, pels talls de les vies del tren de l’AVE a Girona produïdes durant el primer aniversari de l’1-O.

Pels talls de les vies de l’AVE, s’han ordenat un total de 16 detencions i 21 imputacions. Entre les quals hi ha la del secretari de l’ANC, Jordi Alemany, que està acusat dels delictes d’ultratge a Espanya i de desordres públics per haver despenjat la bandera espanyola de la delegació de la Generalitat a Girona. Des de l’Assemblea Nacional de Catalunya, afirmen que totes les proves demostren que Alemany no va ser qui va despenjar la bandera.