(ACN) Un home de més de 70 anys ha denunciat abusos sexuals entre el 1950 i el 1955 per part d’un caputxí que dirigia l’antic Col·legi Escolania de Pompeia, al carrer de la Riera de Sant Miquel . Segons ha explicat a TV3, fra Josep Maria de Vera, que va morir l’any 1997, l’obligava a masturbar-lo, entre altres coses. En un comunicat, el provincial actual dels caputxins de Catalunya i les Balears, fra Eduard Rey, ha condemnat els abusos i ha assegurat que no en tenia constància. L’escola va estar oberta entre el 1912 i el 1970 a l’actual Esglés de Nostra Senyora de Pompeia i oferia educació escolar gratuïta. De Vera va ser-ne el director entre el 1939 i el 1957. Llavors va ser traslladat a Tarragona, però Rey ha explicat que no tenen testimoni escrit dels motius. Els responsables d’aquell moment ja són morts. També ha fet una crida a comunicar tots els testimonis que hi hagi sobre aquest cas.

“Estem avergonyits i dolguts de saber que un frare havia fet coses d’aquesta envergadura”, ha dit el provincial, que ha explicat que ha fet una primera consulta als seus antecessors que encara són vius i ningú no té informació sobre aquest cas. Malgrat la distància en el temps, s’ha compromès a esbrinar tot el que pugui sobre aquests fets, i per això ha demanat a qualsevol persona que tingui informació sobre aquest cas que l’aporti, ja que no hi ha cap frare d’aquella època que estigui viu.

Els caputxins segueixen treballant amb nens, sobretot en catequesi, i tenen un protocol de protecció de menors. Ara fa unes setmanes que estan en contacte amb la Fundació Vicki Bernadet.

Pluja de casos d’abusos en centres religiosos de Barcelona

Aquest nou cas arriba enmig d’una pluja de denúncies d’exalumnes per presumptes abusos sexuals per part de centres educatius religiosos. A principis de març, dos germans van denunciar dos sacerdots i professors de l’Escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi de Barcelona per haver abusat d’ells quan eren alumnes de l’escola fa uns 40 anys. El mes de febrer, diversos exalumnes del Col·legi Claret van denunciar a través de les xarxes socials suposats abusos sexuals per part d’un exdirector del centre, al barri del Camp d’en Grassot.