La via Júlia estrenarà un paviment reciclat, fet amb residus de fabricació de ferro i pols de neumàtics vells. Aquest cap de setmana l’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar l’asfalt en el tram que va des de la plaça de Francesc Layret fins a la via Favència. L’actuació, inclosa al Pla de manteniment integral en el marc del Pla endreça, comportarà talls de trànsit al llarg de tot el cap de setmana.

Talls de trànsit a la via Júlia

Els treballs de pavimentació de la via Júlia obligaran a restringir la circulació de vehicles aquest cap de setmana i el vinent. Dissabte i diumenge es tallarà el trànsit en sentit baixada i els conductors s’hauran de desviar per la ronda de Dalt i el carrer d’Almansa. Els dies 20 i 21 d’abril es farà el mateix en sentit pujada. En aquest cas, la circulació de vehicles es desviarà pel carrer de l’Artesania i la ronda de Dalt.

Menys emissions de CO2

Aquest paviment sostenible s’ha fabricat amb residus de ferro i pols de 850 neumàtics vells. Segons explica l’Ajuntament de Barcelona, aquest tipus d’asfalt s’ha produït a 20 graus menys que el tradicional i, per tant, disminueix la quantitat de CO2 que emet en fabricar-lo.