notes selectivitat 2024

Les notes de la Selectivitat 2024 estan publicades des d’aquest dimarts, 18 de juny. La previsió inicial era que les qualificacions de les PAU a Catalunya es poguessin consultar a partir del dia 19, però finalment des d’aquest dimarts a la tarda els més de 40.000 alumnes matriculats podien saber què han tret als exàmens. Tots ells han de seguir una sèrie de passos per poder consultar les notes de la Selectivitat 2024.

Si has fet les proves i vols consultar quina qualificació t’ha quedat en cada matèria de les PAU, en aquesta pàgina tens una guia breu i bàsica per poder consultar les notes. Hores després, també s’ha fet públic quina ha estat la millor nota de la Selectivitat 2024: un 9,8.

Notes de la selectivitat 2024: així pots consultar les PAU

Per conèixer les qualificacions de les PAU, el primer que has de fer és entrar al Portal d’accés a la universitat. En aquesta pàgina, tal com has fet en altres procediments previs, hi has d’introduir el teu identificador d’usuari, és a dir, el teu DNI, NIE o passaport, i també la contrasenya personal. Només aportant aquesta informació, ja pots accedir al teu perfil i veure les notes de la selectivitat.

Revisió dels exàmens després de les notes de les PAU

És possible que hi hagi alguna qualificació amb què no estiguis conforme, ja que les sensacions en sortir de l’examen han estat molt diferents del resultat final. En aquest cas, des del mateix 19 de juny i fins divendres, 21, els alumnes que ho desitgin poden sol·licitar la revisió dels exàmens. Els resultats de la revisió de les proves es publicaran el 2 de juliol i, tres dies més tard, el dia 5, podràs veure l’examen corregit per segon cop.

Quan surten les notes de tall 2024?

Amb les notes de les PAU publicades i la preinscripció universitària en marxa fins al 28 de juny, la següent gran data dels estudiants és la primera assignació a la universitat, que serà pública el 10 de juliol. Al voltant d’aquest dia es coneixeran les notes de tall de cadascun dels graus universitaris.

Calcular la nota de tall amb la qualificació de les PAU

Mentre no arriba la primera assignació de places, els estudiants poden fer càlculs de la nota de tall amb el simulador de betevé. Es tracta d’una eina amb què, introduint-hi la nota de cada examen de les PAU, la ponderació i la nota final de batxillerat, et dona la nota de tall que et queda sobre 14.

La millor nota de la selectivitat 2024?

Les millors notes de la selectivitat 2024, tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya, les hem conegut aquest dijous, 20 de juny, quan el Departament de Recerca i Universitats ha comunicat les qualificacions més altes de les PAU d’enguany. La millor ha estat un 9,8 per part de dos estudiants de la demarcació de Barcelona.