millors notes selectivitat 2024 catalunya pau mes altes

Ja se saben quines han estat les millor notes de la Selectivitat 2024 a Catalunya. La qualificació més alta de les PAU ha estat un 9,9 i l’han aconseguida dos estudiants de la demarcació de Barcelona: un alumne de Castellnou de Bages que ha estudiat a l’Institut Auro, a Santpedor, i un altre jove de Sant Cugat del Vallès que ha cursat a l’Institut Forat del Vent, al municipi de Cerdanyola del Vallès.

El Departament de Recerca i Universitats ha fet públiques les millors notes de les PAU del 2024 a Catalunya per demarcacions:

  • Millor nota a la demarcació de Barcelona: un 9,9 d’un alumne de Castellnou de Bages (Institut Auro, ubicat a Santpedor) i un altre 9,9 d’un estudiant de Sant Cugat del Vallès (Institut Forat del Vent, ubicat a Cerdanyola).
  • Millor nota a la demarcació de Girona: 9,8 d’una alumna de Salt i una altra de Girona, ambdues estudiants de la Salle Girona.
  • Millor nota a la demarcació de Tarragona: 9,8, d’un alumne de l’Institut Torredembarra i un estudiant de l’Escola Pare Manyanet de Reus.
  • Millor nota a la demarcació de Lleida: 9,8, d’una alumna de l’Institut Samuel Gili i Gaya.

A la demarcació de Barcelona, hi ha 10 estudiants que han obtingut un 9,80. L’any passat, el 2023, la nota més alta de Catalunya la va treure una estudiant d’Olot, amb un 10.

Si treballes en un centre educatiu i coneixes algun estudiant de Catalunya que hagi tret una nota més alta, ens pots ho pots explicar a informatius@beteve.cat.

La nota mitjana de les PAU, un 6,74 sobre 10

Unes proves que aprova un 97 % de l’alumnat per quart any consecutiu. Sobre 10, la mitjana PAU ha estat de 6,747 (6,787 el 2023) i la mitjana d’accés a la universitat de 7,276 (7,271 el 2023).

914 alumnes rebran la distinció per tenir un 9 o més

Enguany, hi ha 914 alumnes (1.153 el 2023), 538 dones i 376 homes, que rebran la distinció que atorga el govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. Els distingits rebran del govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

Les millores notes de la selectivitat a Catalunya, sobre 10

Cal tenir present que la Generalitat fa públiques les qualificacions basant-se en la part general, és a dir, sense comptar les proves optatives, que ajuden a apujar nota fins a 14 punts. Per això les millors notes conegudes són sobre 10 i no sobre 14.

Després de la publicació de les notes de les PAU i amb la preinscripció universitària en marxa fins al 28 de juny, els estudiants ja tenen la vista posada en la primera assignació a la universitat. Els alumnes sabran el 10 de juliol a quin grau universitari podran cursar finalment els pròxims anys.

En espera de les notes de tall 2024-2025

Serà pels volts del 10 de juliol quan està previst que es facin públiques les notes de tall de cadascun dels graus universitaris, és a dir, quina ha estat la qualificació mínima necessària (sobre 14) per accedir a la carrera. Mentre no arriba aquesta data, pots recórrer a la calculadora de betevé per simular la nota de tall: només caldrà que introdueixis la qualificació final del batxillerat i la de les PAU. Molta sort!