(ACN/Redacció) 38.000 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona, s’han congregat aquest dimecres a la tarda a l’entorn de la plaça de Catalunya i del passeig de Gràcia per assistir a l’exhibició de cotxes de la Fórmula 1. L’esdeveniment s’ha fet al centre de la ciutat amb motiu del Gran Premi d’Espanya del campionat mundial de l’especialitat, que se celebrarà aquest cap de setmana al circuit de Montmeló.

Aquesta és la primera vegada que Barcelona acull un “road show” d’aquest tipus, després que l’any passat es fes un esdeveniment de caire similar a Madrid enmig de les negociacions de les autoritats madrilenyes per aconseguir que l’F1 organitzi un Gran Premi allà.

L’èxit de públic provoca queixes entre els assistents

Des de primera hora del matí d’aquest dimecres ja s’hi havien acostat les primeres persones interessades a seguir de ben a prop l’exhibició de monoplaces prevista al passeig de Gràcia. Algunes han estat més de nou hores per agafar un bon lloc, però expliquen que “ha valgut la pena perquè sentir aquests motors és cosa de passió”.

La gran afluència de públic, justament, ha provocat les queixes d’alguns assistents ja que resultava molt complicat acostar-se a les primeres fileres, l’únic lloc en què es podien veure rodar els cotxes. Això ha generat aglomeracions de gent que, per a alguns, han resultats “angoixants”.

aglomeracios public F1

400 persones en la manifestació contrària

El “road show” no ha agradat a tothom. Sota el lema “Fora Fórmula Fum. Barcelona no està en venda“, prop de 400 persones s’han manifestat pel carrer d’Aragó per mostrar el seu rebuig. Darrere de la convocatòria hi havia prop de 200 entitats veïnals, socials i ambientals, que han criticat l’espectacle perquè, al seu parer, prioritza la cultura del motor i el foment del turisme per sobre de la salut de la ciutadania.

Reobren alguns carrers tallats

Un cop acabada l’exhibició, els operaris han retirat totes les tanques i proteccions que s’han instal·lat al llarg del circuit al passeig de Gràcia. Els carrers que travessen passeig de Gràcia tancats —ronda de Sant Pere, Gran Via, Diputació i Consell de Cent—s’han reobert al trànsit a les 23 h. La resta de vies afectades, com el passeig de Gràcia, Casp o ronda de Sant Pere han tornat a la normalitat a les 6 h d’aquest dijous.