L'acusen d'amagar el menor a casa seva, on va estar retingut durant tres dies, lligat amb brides de mans i peus i sedat. La dona, per a qui la fiscalia demana 17 anys i mig de presó, ha reconegut haver particpat en els fets. Diu, però, que ho va fer obligada per la seva exparella, que la va amenaçar de matar-la a ella i la seva famíila. MARTA CAÑAS, acusada "Fue tanto el temor que me infundió que no supe reaccionar. Pensaba solo en la vida de mi familia. Y aún pensando en denunciar yo estaba bloqueada." Segons la fiscalia, l'ideòleg del pla, que es trobava a la presó, va dictar instruccions precises a la dona. L'objectiu era cobrar un deute de cinc milions d'euros que, suposadament, el pare del menor havia contret amb una organització dedicada al tràfic de drogues. La dona ha dit que no tenia intenció de fer mal al menor tot i que les indicacions del seu ex eren de colpejar-lo i fins i tot matar-lo si calia. MARTA CAÑAS, acusada "Las órdenes eran cojer al niño, pegarle, maltratarle y meterlo en el maletero, amordazarlo y encapucharlo. Entonces yo dije que no, que prefería inyectarle una dosis mínima de Rivotril." En total, hi ha set persones acusades de col·laborar en el segrest. A més de la dona que el va retenir, aquest matí també ha declarat un altre dels acusats, que ha negat que estigués implicat en els fets.

Segons la fiscalia, fins a set persones van participar en els fets. Els acusa de segrest, robatori amb violència i intimidació i d’un delicte contra la salut pública. Per això, en demana penes d’entre cinc i 17 anys i mig de presó. La mateixa fiscalia creu que l’objectiu dels captors era cobrar un deute de cinc milions d’euros que, suposadament, el pare del menor tenia amb una xarxa de tràfic de drogues.

La primera a declarar ha estat la dona acusada d’amagar el menor a casa seva, que ha reconegut els fets: va participar en la captura i el menor va ser a casa seva durant tres dies, lligat de peus i mans amb brides i sedat per mantenir-lo tranquil. L’acusada ha dit, però, que hi va participar perquè la seva exparella, suposat ideòleg del pla i que en aquell moment era a la presó, va amenaçar-la de mort, a ella i a la seva família. Si no ho va denunciar, ha afirmat, és perquè “va ser tanta la por que em va infondre que no vaig saber reaccionar”. En la seva declaració, la dona ha afirmat que l’única ordre que va desobeir va ser la de maltractar el menor i mantenir-lo emmordassat i encaputxat. Com a alternativa, segons ha explicat, va decidir administrar-li sedants.

Ben diferent és la versió del qui la fiscalia considera el presumpte cervell de la trama. L’home sosté que qui va ordir el pla va ser la seva exparella i se n’ha desvinculat del tot. Tot i que ha reconegut que el pare del menor té un deute de 890.000 euros amb ell, assegura que no va donar ordres ni va pagar la dona per dur a terme el segrest.