La Guàrdia Urbana va detenir aquest dimarts poc després de les set dues dones quan transportaven, en dues maletes, més de 100 peces de roba que havien estat comprades per un preu molt inferior al de mercat i en coneixien l’origen il·lícit. En total, el preu de tota la roba que duien ascendeix a més de 2.000 euros. Els agents les van enxampar al metro del Poble Sec, al districte de Sants-Montjuïc, i les acusen d’un delicte de receptació, és a dir, de treure profit de delictes com un robatori, una estafa o un furt.

Comportament sospitós

Una patrulla que estava de servei va observar que les dues dones, que portaven dues maletes molt grosses i caminaven molt de pressa, es van separar en veure els agents. Van decidir aturar-les i, en un primer moment, les dones van assegurar que no es coneixien. Finalment, però, van acabar reconeixent que eren germanes i van explicar que portaven les maletes perquè marxaven de viatge.

Amb aquesta situació els agents de la Guàrdia Urbana van sospitar que estaven cometent algun tipus de falta o delicte i els van demanar que obrissin les maletes. A l’interior, hi van trobar les 100 peces de roba, totes amb etiquetes però sense cap tiquet de compra ni justificant.

El cos policial n’ha informat a través d’X, l’antic Twitter.

Un altre cas al desembre

Un altre cas similar va tenir lloc el mes de desembre quan un home va ser acusat del mateix delicte —receptació— quan se’l va enxampar amb 42 telèfons mòbils que va resultar que havien estat robats. En aquest cas la detenció la va fer la Guàrdia Civil a l’aeroport, ja que l’acusat tenia els telèfons en una maleta que havia facturat per viatjar des de Gran Canària, on s’havia comès el robatori, a Barcelona.