dani alves

El judici a Dani Alves ja té data. L’exfutbolista s’asseurà al banc dels acusats els dies 5, 6 i 7 de febrer del 2024, acusat d’un delicte d’agressió sexual. Se l’acusa d’haver violat una noia de 23 anys als lavabos de la discoteca Sutton, un cas pel qual es troba en presó provisional des del mes de gener. De fet el novembre, l’Audiència de Barcelona va tornar a rebutjar un cop més deixar-lo en llibertat provisional, tal com havia sol·licitat la seva defensa.

La jove que va denunciar Alves demana per a ell 12 anys de presó, a més de 150.000 euros d’indemnització. La fiscalia, per la seva banda, li reclama nou anys de presó

La jutgessa va concloure la instrucció a l’agost, en una interlocutòria contra la qual Alves va recórrer a l’Audiència de Barcelona. La seva advocada va demanar que s’arxivés la causa, però el tribunal ho va desestimar.

Vuit mesos d’instrucció

Alves va ser detingut arran de la denúncia de la jove, que el va acusar d’haver-la violat. Inicialment, el futbolista va afirmar que no coneixia la víctima. Després, va canviar diverses vegades de versió fins que va admetre que sí que havien mantingut relacions sexuals. Tot i això, assegura que van ser “consentides”. L’exfutbolista va al·legar que havia mentit inicialment per no admetre una infidelitat conjugal. Al llarg del procés, la defensa ha demanat en diverses ocasions la posada en llibertat de l’exfutbolista, una petició que sempre s’ha rebutjat pel risc de fugida.

Pel que fa a les proves, les empremtes dactilars trobades al lavabo i la presència de semen a la roba de la víctima avalen la seva versió. La jutgessa també ha valorat el fet que en tot moment ha mantingut la mateixa versió dels fets. A més, les declaracions dels testimonis, les càmeres de seguretat del local i l’informe mèdic que li van fer a l’Hospital Clínic també reforcen el seu relat.