La transformació del sector Prim ha de convertir la zona nord del barri de la Verneda, un espai de 195.000 metres quadrats principalment industrial, en un veïnat nou amb pisos i equipaments. Encara no hi ha un calendari d’execució clar, però a la zona hi ha indústries, com l’empresa de cotreball industrial TMDC, que lluiten perquè el consistori modifiqui el projecte, mantenint part de les naus.

Impuls a la subestació elèctrica

La demanda sorgeix de l’empresa TMDC, que ocupa 13 naus que sobre el pla urbanístic han de convertir-se en pisos i una subestació elèctrica de la futura estació de la Sagrera. De fet, aquest transformador és un dels projectes que podria tirar endavant primer, ja que el consistori i l’empresa Sagrera Alta Velocitat han signat un conveni aquesta mateixa tardor per impulsar-lo.

Un cotreball amb més d’un centenar de professionals

L’empresa TMDC es dedica al “coworking” industrial i ofereix espai de treball, emmagatzematge i màquines especialitzades als professionals que treballen la fusta, el ferro o el disseny industrial. Actualment, aplega una comunitat de 155 professionals i, des de la direcció, expliquen que la transformació del sector Prim posa en risc la seva activitat.

Pedro Pineda, fundador de l’empresa, assegura que “ara mateix no té sentit que el consistori destruexi teixit industrial”, quan en altres sectors, propers a la Verneda, es treballa precisament, per recuperar-lo.

El pla, sense calendari

Des del consistori, però, recorden que ara per ara les naus no estan protegides i que estan afectades per la Modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit del sector Prim. Tot i això el consistori explica que reconeix que encara no hi ha data per a l’execució ni l’enderroc.

El sector Prim afecta la zona que queda delimitada per la ronda de Sant Martí, el Pont del Treball Digne, els carrers de Santander i de Cantàbria, la rambla de Prim, la via Trajana i el carrer de Jaume Brossa.